Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
wtorek, 26 listopada 2024 17:42
Reklama

Salmonella w salami z Lidla. Spożycie grozi zatruciem

Podziel się
Oceń

Salmonella w salami z Lidla. Spożycie grozi zatruciem

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach o wykryciu bakterii Salmonella spp. w określonej poniżej partii salami pochodzącego z Włoch. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące produktu:

  • Nazwa produktu: Salame Strolghino
  • Numer partii: 16
  • Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023
  • Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L
  • Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne

Producent we Włoszech i Dystrybutor w Polsce wdrożyli procedurę wycofania wskazanej partii ze sprzedaży.Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie. Zalecenia dla konsumentów: Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.


Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklamadogadać się w małżeństwie
Reklama